Jak nejlépe vychytat omega kyseliny?

Tohle mě opravdu baví. Skvělé téma, které otevřela debata na dovolené, mě přivedla ke zpracování dnešního článku.
Nebylo to poprvé, kdy se otevřelo téma rybího tuku. Tedy přesněji nenasycené mastné kyseliny.

K čemu jsou nenasycené mastné kyseliny dobré?

  • Snižují hladinu cholesterolu v krvi
  • Snižují riziko krevních sraženin
  • Podílejí se na zdraví našich cév, srdce a mozku
  • Hrají důležitou roli při růstu a vývoji dětí
  • Fungují skvěle v prevenci zánětů
  • Podporují správnou funkci imunity
  • Podílejí se při tvorbě hormonů
  • Pomáhají při vstřebávání vitamínů v těle
    a další výhody.

Hlavní dvě skupiny Polynenasycené mastné kyseliny – PUFA jsou

Omega-3 a Omega-6 mastné kyseliny

PUFA patří mezi esenciální látky, to znamená, že naše tělo je nedokáže samo vyrobit a potřebujeme je přijímat v potravě.
Jeden z největších problémů v dnešní době je, že máme nevyvážené množství v příjmu těchto PUFA kyselin. V potravě a celkově míváme nadbytečný příjem Omega-6 a nedostatečný příjem Omega-3. To vede ke zvýšení nechtěného cholesterolu a obezitě.

Kde hledat řešení?

Opět v přírodě 🙂.

Pokud sáhneme do přirozených přírodních potravin, neuděláme chybu. Příroda ví, jak má koktejly živin namíchat. Složení od přírody je nejefektivnější. Ona ví, kolik dává, v jakém poměru a co má pro nejlepší vstřebávání přidat.

VYVÁŽENOST OMEGA KYSELIN A ZELENÉ POTRAVINY

Zelené potraviny patří mezi zdroje PUFA a pomáhají nám lépe dosáhnout dostatečného množství i poměrů PUFA ve stravě. Společná konzumace ječmene a chlorelly znamená větší příjem Omega-3 než Omega-6, které jsou ve správných poměrech. I ryby to ví a jedí je.

Zejména chlorella obsahuje vysoký poměr Omega-3 mastných kyselin (9,2%), které jsou důležité pro zdraví cév a činnosti mozku. Poměr má 1:1 Omega-6 a Omega-3. V 10g chlorelly se nachází cca 420mg PUFA. (tzn. 4200 mg na 100g). V 10g ječmene se nachází kolem 240 mg PUFA. Ječmen ovšem obsahuje výhradně skupiny Omega-3, zejména zejména k.linolovou.

DALŠÍ VÝBORNÉ PŘIROZENÉ ZDROJE MASTNÝCH KYSELIN

  • Mořské ryby
    (losos, sleď, tuňák)
  • Maso, mléko, vejce
    nejvíce obohacené jsou z farmářských zdrojů
  • Avokádo
  • Lněné a konopené semínko semínko
  • Ořechy
  • Chia
  • Kokosový tuk
  • Slunečnicová semínka

Nejen během včerejší debaty jsem měla pocit, jakoby tyto zákonitosti nefungovali, nebo jich pro naše tělo bylo z těchto zdrojů málo a nebo je buňky dostatečně nepřijímaly a tak musíme doplňovat Omega kyseliny v podobě doplňků stravy. Není tomu tak, zelené potraviny mají dostatek Omega kyselin, jsou komplexními potravinami a není potřeba k nim nic přidávat.

Suplementaci izolovanými látkami volme individuálně, jen pokud to opravdu potřebujeme a nemáme dostatek dané látky ve stravě. Zelené potraviny ve skutečnosti pomáhají k lepšímu metabolismu suplementů, včetně dodávání Omega 3.

Já zrovna popíjím ječmen a koukám na krásu False bay, která je součástí Jižního Atlantického oceánu a mám chuť ochutnat místní rybí delikatesy.

Máte zájem o zelené potraviny? Stačí vyplnit formulář vpravo: CHCI TAKÉ ZELENÉ POTRAVINY .

Sedm let šířím cestu vitality a zdraví. Po mnohaletém hledání a zkoumání jsem našla smysluplné řešení svých zažívacích problémů a způsoby, jak posílit imunitu pomocí přirozených a komplexních zelených superpotravin. Více si přečtete zde>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Vaše cesta ke zdraví a kráse, čtěte zdarma

    OČISTA TĚLA. Jak být zdravá a ve formě s pomocí a sílou zelených potravin?

  • Chcete si užívat život naplno díky zeleným potravinám a mít tyto pomocníky doma jako já? Klidněte na tlačítko:

  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Potkáme se na FB