Jako další téma jsem si vybrala vyprazdňování. Vnímám, že čím dál více lidí v mém okolí trpí poruchou vyprazdňování a zažívání. Podle mě, máme nějaké vnitřní zábrany se v tomto tématu svěřit a tak často potichu trpíme.
Někdo trpí na průjmy, někdo na zácpu, reflux, říhání, pálení žáhy atd atd.. Vše je to způsobené nesprávným fungováním zažívaní a zpracováním stravy.
Dnes Vám mohu ukázat další drobné dobrozvyky, které lze v tomto tématu praktikovat. Protože i já si prošla obdobím nepříjemných několikadenních zácp.
SLOVO ODBORNÍKA
Při svých studiích jsem narazila na pár zajímavých faktů o špatném vyprazdňování a co všechno nám může způsobit. Dočetla jsem se o autointoxikaci. To znamená, že toxické látky, které nejsou včas vyloučeny stolicí se ze střeva vstřebávají zpět do krevního řečiště. Mají tak negativní vliv na vznik řady nemocí.
Špatné vylučování bývá příčinou zánětlivých střevních onemocnění a je také významným faktorem rakoviny tlustého střeva. Rozsáhlá studie amerických vědců z roku 2003 také ukazuje že úporná zácpa trvající minimálně 52 dní v roce zvyšuje během deseti let riziko této nemoci 4,5 krát. Další výzkum ukázal, že pokud se vyměšujeme jen třikrát týdně, máme pravděpodobnost rakoviny střeva oproti osobám bez zácpy dvojnásobnou.
CO TEDY POMÁHÁ PŘI VYPRAZDŇOVÁNÍ
Často je to velmi jednoduché
I zde můžeme využít přírodní a přirozené zákony a usnadnit si cestu ke zdraví. Mě k tomu slouží pravidelné užívání zelených potravin. Ráno si vypiju ječmen, to je můj první příjem tekutin a pomáhá mi nezapomínat pít. Díky chlorelle mám dostatek vlákniny ve svém jídelníčku a vyprazdňování mi funguje skvěle.
Věřím, že i Vám pomohou výše uvedené triky.